Polietilen Glicol VS. Glicerina Vegetala

Sunteti fumator si doriti sa inlocuiti tigarile normale cu o tigara electronica? In acest caz, cel mai probabil, doriti sa stiti ce anume vor aspira plamanii dumneavoastra in schimbul fumului deranjant de tutun!
In acest articol vom analiza deosebirile intre doua, cele mai utilizate, substante ale lichidului de tigara electronica si anume: polietilen glicol (PEG) si glicerina vegetala (VG)!
Lichidul are in componenta urmatoarele: polietilen glicol sau glicerina vegetala, apa, arome si nicotina diluata. PEG sau VG sunt substante de baza ce fixeaza compozitia, astfel incat tigara dumneavoastra electronica sa produca vapori!
Atat PEG cat si VG sunt compusi organici atoxici, fiind siguri pentru consum, fiind utilizati, de asemenea, ca aditivi alimentari pentru o multitudine de produse gasite in comert.

I. Lichidul pe baza de Polietilen Glicol

Fiind mai cunoscut, vom discuta pentru inceput despre lichidul cu polietilen glicol.
Avand o consistenta usoara, lichidul pe baza de PEG este mai alunecos in comparatie cu cel pe baza de VG, astfel se absoarbe mai repede, iar reziduurile se depun mai greu.
Dezavantajul este ca polietilenul glicol este cunoscut ca starnind reactii alergice pentru anumiti consumatori de tigara electronica. Daca aveti stari anormale dupa vaparea lichidului cu polietilen glicol, iritabilitate in zona gatului, va recomandam sa inlocuiti cu glicerina vegetala!

II. Lichidul pe baza de Glicerina Vegetala
Glicerina vegetala este mai consistenta in comparatie cu polietilenul glicol. Veti constata mai greu aromele din cauza gustului usor dulceag.
Plusul ce il are lichidul VG este faptul ca degaja mai multi aburi si nu produce alergii sau iritatii, datorita densitatii ridicate.

Cand vine vorba de comunitatea vaperilor, aceasta se imparte in doua categorii:

  • cei ce sunt incantati de efectul fumului in gat, asociaza acesta senzatie cu vaparea lichidului cu polietilen glicol;
  • cei ce adora gustul dulce al glicerinei vegetale si norii abundeti de aburi.

Nu se poate spune care din cele doua este mai potrivita pentru ca fiecare consumator are preferintele lui.

Va recomandam sa incepeti cu PEG pentru a avea senzatia asemanatoare cu cea pe care o aveati cand fumati tigari traditionale si in acelasi timp puteti incerca si VG pentru a identifica lipsurile. O alta recomandare ar fi sa incercati sa le combinati astfel incat sa vapati cu placere!